Kako odabrati pozadinu sa sobom

- Nov 17, 2017-

Kako odabrati Pozadinu sa sobom

Trebali biste odmah vidjeti ured. Budući da se nalazimo usred četiri uzbudljiva dizajnerska projekta (ažuriranja uskoro!), Imamo uzorke tapeta raštrkanih po podovima i našim stolovima. Živimo u pasti šare, boje i teksture koja šalje naša čula u raj - i mi to apsolutno volimo. Međutim, prepoznajemo ogromnu prepreku pri izboru odlične pozadine. Postoji previše opcija! To je kao biti klinac u prodavnici slatkiša i rečeno mu je: „Možeš da dobiješ jedan komad slatkiša. Izaberi mudro. ”Češće nego ne, naša strategija uključuje Kathy uzimajući svaki uzorak tapeta po uredu i da naše osoblje koje se brine o dizajnu glasa yay ili ne. Priznavajući ovaj dizajnerski izazov, Kuotes je sastavio ovu kolekciju savjeta za odabir pozadine koja se prikazuje.


Upoznajte svoj prostor kao stražnju stranu ruke


Iako ovaj prvi tip zvuči očigledno, to je vjerovatno najvažniji aspekt odabira pozadine. Zapitajte se: za šta će se moja soba koristiti? Spavaće sobe imaju tendenciju da traže minimalne, spokojne obrasce i mirne nijanse koje stvaraju toplo i romantično okruženje. Ako tapete na dnevnu sobu, kuhinju ili drugi prostor za zabavu, prihvatite boje i hrabre uzorke kako biste potaknuli živu energiju. Također razmotrite razmjere prostora. Dugi vertikalni uzorci mogu naglasiti visoke stropove. Manji, zamršeniji uzorci dobro funkcioniraju kada prostor ima mnogo prozora, vrata i zidnih zavjesa, ali oni mogu biti malo abrazivni na velikim praznim zidovima. Da li prostor poziva za svaki zid da ima tapete, ili ćete samo naglasiti jedan zid? Sva ova pitanja treba da se iscrpe pre nego što obavite kupovinu.


Postoji mnogo različitih materijala koje možete izabrati prilikom odlučivanja o pozadini. Više delikatnih materijala i tekstura treba rezervisati za sobe koje se neće suočiti sa previše odjeće, kao što su spavaće sobe majstora i gosta ili trpezarija. Dečije sobe i prostori za zabavu možda nisu prostor za krhke papire.


Ključni faktor pri odabiru tapeta je pronalaženje uzorka koji volite, ali ne zaboravite da neće svaki uzorak koji volite biti pravi za vašu sobu. Evo liste nekih smernica za obrasce koje preporučujemo:


- Horizontalni obrasci i dizajni šire se i otvaraju prostorije, ali takođe mogu učiniti da se plafon pojavi niže nego što zaista jeste.

- Vertikalni uzorci ili dizajni čine plafon višim nego što je i dodaju osjećaj grandioznosti prostoru.

- Veliki obrasci najbolje rade u velikim sobama, a mali obrasci najbolje rade u malim sobama. Ako koristite veliki, prostrani uzorak u maloj prostoriji, uzorak će naglasiti malu prostoriju i nadjačati prostor.

- Tamni uzorci će učiniti sobu manjim. Nasuprot tome, lagane pozadine se otvaraju i proširuju prostor tako da izgleda veće.

-Damask i cvjetni uzorci s finim linijama stvaraju romantičnu atmosferu, posebno ako se koriste prigušene ili pastelne boje.

-Bold, geometrijski uzorci su najbolji za savremene i moderne sobe, dok elegantne damaske i pruge stvaraju tradicionalan izgled.


Wallpaper je velika odluka. Nakon što se odlučite za pozadinu, to može biti prilično gnjavaža i trošak da je skinete ili zamijenite. Neki jednostavni savjeti o tome da li ćete ili ne voljeti svoje tapete? Planirajte unaprijed i ubacite svoj omiljeni uzorak tapeta na plafon iznad kreveta dvije do tri tjedna. Koristeći ovu taktiku, to će biti prva stvar koju ćete vidjeti svaki dan i posljednja stvar koju vidite prije nego što odete u krevet. Ako vam se i dalje sviđa, postoji prilično dobra garancija da ćete je voljeti svaki dan na zidovima. Ako počnete da dobijate noćne more ... dobro, možda biste trebali probati drugi obrazac.


Više odabranih pls posjetite našu web stranicu, kako bi odabrali nove kolekcije za vaše tržište.


www.lancawall.com

Račun: lancavip Passward: lancawall


Ako ste intrested u bilo kojem dizajnu pls ne ustručavajte se kontaktirati nas!


Email: sales08@lancawall.com

Što je aplikacija: 0086-18058993175