KAKO KORISTITI ZIDOVI U VAŠEM DOMU ŽIVOTA

- Nov 13, 2017-

KAKO KORISTITI ZIDOVI U VAŠEM DOMU ŽIVOTA


Pozadina može biti lukava da bi se ispravilo. Može izgledati previše nemirno, da prostor izgleda manji, i izgleda strašno ako radovi na zidu nisu potpuno glatki. Uprkos svim ovim faktorima, mi smo i dalje zagovornici prelepog zida! Pročitajte dalje i otkrijte naše najbolje savjete o tome kako koristiti pozadinu u vašem domu sa željenim rezultatima.


Izaberite svoj zid


Nešto što mnogi ljudi pogrešno postavljaju je postavljanje pozadine. Možda će biti primamljivo da napravite podebljanu izjavu i pozadinu za celu sobu, ali ovo može da bude veoma teško da se ispravi. Ako birate suptilno štampanu ili teksturiranu pozadinu, a prostorija je izložena obilnom prirodnom svjetlu, onda je to vjerojatnije da će raditi. Međutim, radije se koncentriramo na tapetiranje samo na jednom zidu ili udubljenju kako bi se izbjeglo stvaranje iluzije da je vaša soba tamnija i manja nego što zapravo jeste.


Pažljivo razmotrite zid koji razmišljate o tapetiranju zidova. Koliko svetlosti zid dobija iz prozora? Ako razmišljate o korišćenju skrivenog ugla prostorije koji je uvijek u sjeni, osigurajte da se odlučite za lakši, više minimalan dizajn. Ako je vaš izbor dobro osvijetljen, radna i tamnija pozadina može raditi, a čak i napraviti veliku prostoriju. Osvetljenje je takođe važan faktor kada se odlučite između sjajnog ili mat dizajna. Razmislite kako će se svjetlo odbiti od papira.


Posebno volimo ideju o tapetama, grudima za dimnjake ili zidovima iza kreveta ili sofe.


Stvorite savršenu bazu


Nema ništa gore od lumpy i neravan pozadinu, tako da je neophodno da vaši zidovi su spremni za papir. Uverite se da su izabrani zidovi koje želite da papir napunite glatki i čisti, i da ste ih pripremili pre tapkanja. Bilo kakvi čipovi, pukotine ili rupe će trebati puniti i brusiti prije nego što se zidovi premazuju. Ako je moguće, odlučite se za sveže ožbukane zidove koji zahtijevaju minimalnu njegu i pokušajte se držati podalje od drvenih obloga ili zidova koji su prethodno bili obloženi zidovima, koji će morati biti skinuti.


Razmislite o ostatku svoje sobe


Tapeta je dugoročna posvećenost, jer je mnogo teže zamijeniti i promijeniti od jednostavnog lizanja boje. Pobrinite se da ostatak svoje sobe isplanirate prije nego što krenete. Razmotrite vašu shemu boja i budite 100% sigurni da vaš izbor tapeta radi u njemu. Ako niste sigurni, zatražite da vam se pošalje uzorak kako biste mogli vidjeti kako se on uklapa u ostatak vašeg dekora.


Odaberite dizajn mudro


Da li ste vi osoba koja brzo menja mišljenje? Ako je tako, odlučite se za suptilniji dizajn koji će vam manje biti dosadan. Volimo klasične prirodne teksture kao što su mramorni ili cigleni otisci za izgled koji će ostati elegantan. Ako više volite nešto hrabrije i svetlije i želite da napravite više izjave, potražite nešto sa wow faktorom.