Dom > Vijesti > Sadržaj

Morate znati prije ukrašavanja zidova

Jul 30, 2017

Morate znati prije ukrašavanja zidova


Kako mogu da napišem malu sobu?

Najgori tapet u ovoj situaciji bio bi tamno obojen papir s malim otiskom, kaže dizajner iz New Yorka Fawn Galli. "To čini sobu sumornom, čak i manjom i - u najdramatičnijim slučajevima - klaustrofobičnom." Umjesto toga, idite s velikim, fantastičnim otiskom, kao što je jedan od botaničkih ili ptica. Preveliki dizajn stvara optičku iluziju da su zidovi veći.


Gde treba da pokušam sa sitnim otiscima?

Ovi uzorci rade u prostorijama u kojima želite osjećaj smirenosti, kaže Holly Becker, stilistkinja na Decor8Blog.com. Njena omiljena mesta uključuju spavaće sobe i prostrane kupaonice. Jedno upozorenje: nema velikih soba ili dnevnih soba. Tamo se sitni otisci često gubi i gubi se u veličinama prostora, problem koji se može prepoznati tek nakon što se papir podigne.


Kako da ga sprečim da postane preskupo?

Napravite jedan zid u dramatičnom uzorku i dodajte ogledalo na zid nasuprot, kaže Lee, koji stvara eho otiska, ali ne zahtijeva trošak obostranog kopiranja. Ako su dizajnerski papiri izvan dohvata čak ni za jedan zid, razmislite o kreativnim opcijama, kao što su omatanje poklona i omatanje manjih površina. „Obožavam seriju trompe l'oeil koja sadrži vintage pingvinske knjige. Koristite ga za poravnavanje leđa polica za knjige sa dvostranom trakom. “(Ostale opcije za police za knjige su upečatljive boje ili sitni otisak, sugeriše Galli, tako da police ne izgledaju zamućene kada se knjige stave.)


Šta radim u sobama sa niskim stropovima?

„Pogledajte neke od obojenih pozadina koje su sada dostupne“, kaže Ashlyn Gibson, vlasnik prodavnice za dizajn i odjeću Olive Loves Alfie. Imaju intenzivnu boju na dnu, a zatim blede do bijele ili neutralne na vrhu, dajući magičnu iluziju viših zidova. “Vertikalni uzorci poput pruga stvaraju sličan efekat, kaže Becker. "Razmislite o oblaganju plafona bijelim ili drugim svijetlim bojama, kao što su blijedožuta ili plava, da biste dodali dodatnu visinu."


Kako da napišem svoju sobu?

Pokrivajući samo jedan zid u preopterećenom, dramatičnom tisku, napravili smo snažnu vizualnu izjavu, kaže Lee, ali to može uništiti miran, spokojan osjećaj koji većina nas želi u toj sobi. Njeno rješenje? Papirni zid koji je iza vašeg uzglavlja. Zatim, kaže ona, "obojite zidove s kojima se suočavate dok ste u krevetu umirujućim bojama."